ACTIUNI IN COMUNITATE

Tineri Romi pentru O Comunitate cu Inițiativă

5 Mai 2019

”Valori românești- Valori Europene”- activitate educativă desfășurată în localitatea Ciprian Porumbescu cu ajutorul tinerilor și al copiilor din localitate pentru a marca Ziua Europei.

Acțiunea a fost desfășurată de Valentin Curcă, tânăr activist, beneficiar al proiectului ROMA CIVIC împreună cu echipa de implementare a proiectului cu sprijinul Muzeului Bucovinei.

13 Aprilie 2019- Cătunul Țâmpoceni

Ca urmare a activităților realizate de tinerii din Gulia și din Valea Moldovei, tinerii din Suceava, au sesizat problema cu care se confruntă copiii din cătunul Tâmpoceni. S-au purtat discuții cu reprezentanții autorităților publice din Comuna Păltinoasa, în ordinea cărora se află și acest cătun.

11 Aprilie 2019 - Valea Moldovei

Tinerii activiști din comunitate au purtat discuții cu primarul comunei Valea Moldovei pentru ca acesta să dea în folosință școala și grădinița nouă din satul Mironu. Aici, copiii învață în clădirea veche, în timp ce, clădirile noi, utilate și echipate, nu sunt date în folosință.

10 Aprilie 2019 - Dolhasca, Gulia

Grupul de inițiativă al tinerilor din localitatea Gulia ”Vocea Tinerilor din Gulia” împreună cu specialiștii din cadrul proiectului și reporteri ai cotidianul Libertatea au purtat discuții cu autoritățile publice locale din localitatea Dolhasca pentru rezolvarea situației educaționale din Gulia. Aproximativ 100 de copii preșcolari învață în condiții improprii, în cămăruțe închiriate, în timp de grădinița ”nouă” nu este finalizată pentru a putea fi dată în folosință.

8 Aprilie 2019 - Ziua Internațională a Romilor

Grupul de inițiativă al tinerilor din localitatea Gulia ”Vocea Tinerilor din Gulia” împreună cu prof. Limba romani Constantin Neculai au desfășurat activități cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor în cadrul Școlii Gimnaziale Gulia. Aceștia au purtat discuții despre istoria și tradițiile etnicilor romi.